Yüz İçin İğneli Epilasyon Uygulamasının Ortalama Dakika (Saat) Süresi

Yüz bölgesi için iğneli epilasyon uygulaması yaptırmak istiyorsanız işlem öncesi bu işlemin ne kadar sürdüğünü öğrenmek isteyebilirsiniz. Yüz bölgesinde işlem yapılacak bölgeye göre ve kıl sayısı yoğunluğuna göre yüze iğneli epilasyon dakika süresi değişmektedir. Ayrıntılı açıklamalarla aklınızda bir fikir oluşturmak için kısa kısa bilgiler vermeyi doğru bulduk. Aşağıdaki açıklayıcı yazımızda yüze iğneli epilasyon uygulamasının kaç dakika sürdüğünü öğrenebilirsiniz.

İğneli epilasyon işlemi tek tek kıl köklerine iğne yardımı ile girilerek elektrik akımı sayesinde yakılması işlemidir. Her bir kıl köküne girilerek işlem yapıldığı için uğraştırıcı ve emek isteyen bir yöntem olarak adlandırılmaktadır. Epilasyon yapılan bölgedeki kıl yoğunluğu yapılan işlemin süresini etkilemektedir. Örneğin kaş ortası veya kaş üstü bölgelerinde normal bir kıllanma söz konusu ise işlem süresi yaklaşık bir bölge için 15-20 dakika civarı sürmektedir. Bu süre zarfında kıl kökleri elektrik akımı vasıtasıyla yakılarak kıllar alınır ve temiz bir görüntü oluşur.

Yüze İğneli Epilasyon Kaç Dakika Sürer?

Yüze iğneli epilasyon uygulaması kıl yoğunluğuna ve yüzün bölgesine göre en az 15-20 dakika sürmektedir.

Yüz bölgesinde tüylenmenin yoğun olduğu bölgeler kadınlarda; dudak üstü, favori bölgesi ve çene bölgesindedir. Erkeklerde ise; elmacık kemikleri, kaş ortası, kaş üstü gibi bölgelerdedir. Kıllanmanın yoğun olduğu bu yüz bölgelerinde iğneli epilasyon uygulaması istenirse ortalama sürenin 5-10 dakika veya biraz daha fazla üstüne çıkılması muhtemeldir.

Erkek ve Kadın İçin Yüz Bölgesinde Yoğun Tüylenme İçin İğneli Epilasyon

Erkeklerde kıllanma normal bir durum olarak görülürken kadınlarda normal dışı bir durum olarak adlandırılır. Kadınların yüz bölgesinde normal şartlarda dudak üstü, kaş üstü, kaş ortası gibi bölgelerde kıllanma görülmesi normaldir. Fakat çene, yanaklar, alın gibi bölgelerde normalden fazla kıllanma olması genellikle kişileri rahatsız eden bir durumdur. İğneli epilasyon uygulaması ise kişileri bu konuda oldukça rahatlatan bir yöntemdir. Çünkü iğneli epilasyon işlemini tercih eden kişiler; tekrar tekrar çıkan kılları alma stresinden kurtulmuş oluyorlar ve kısa sürede sonuca ulaşıyorlar.

İğneli epilasyonun tercih edilme sebeplerinden birisi de işlem yapıldığı esnada kılların kökünden aynı anda alınıyor olmasıdır. Bazı epilasyon işlemlerindeki gibi yüzeysel alınmıyor olması hissiyat olarak da memnun edicidir.

Yüz Harici Bölgelerde İğneli Epilasyon Süresi

Kıllanmanın yoğun olduğu bölgelerden birisi olan koltuk altı bölgesinde her bir koltuk altına iğneli epilasyon işlemi yapmak yaklaşık 30-45 dakikayı bulabilmektedir. Eğer bu bölgede kıllanma az ise bu süre kısalacaktır. Görüldüğü gibi yüz bölgesi dışındaki bölgelerde iğneli epilasyon süresi daha uzun da sürebilmektedir.

Bacak bölgesine iğneli epilasyon yapılmak istenirse; geniş bir bölgeyi kapsadığı için işlemi bir kaç farklı güne bölmek gerekebilir. Bu şekilde uygulayıcı ve danışan daha konforlu bir şekilde tedaviye devam edebilirler.

Yüze İğneli Epilasyonda Süreyi Arttıran Detaylar

Seanslar ilerledikçe iğneli epilasyon ile alınan kıllar yok olmaya ve bir süre sonra tamamen yok olmaya başlayacaktır. Bazı kıl kökleri diğerlerine göre daha sağlam ve inatçı olabilirler bunun için tekrar seanslar yapılmaktadır. Epilasyon yapılan bölgedeki kıllar her seansta yok olmaya başladıkça işlem süresi de dakika veya saat olarak aynı orantıda azalacaktır.

Fiyatlarda Bir Güzellik Yaptık

%50 İndirim

IGNL50

Whatsapp üzerinden ulaşan danışanlarımız ilk iğneli epilasyon uygulamalarını %50 indirimli yaptırabilirler. Bilgi için:

Benzer Yazılar

2 Comments

  1. Hi would you mind sharing which blog platform you’re using?
    I’m looking to start my own blog in the near future but I’m having a difficult time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and
    Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique.
    P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir