İğneli epilasyon işlemi uzun yıllardır uygulanan,istenmeyen tüylerde kalıcı çözüm sağlayan etkinliği kanıtlanmış bir yöntemdir. İğneli epilasyon yüz ve vücut bölgesinde bulunan istenmeyen tüylerin alınması adına gerçekleştirilen başarılı bir sistemdir. Kişiye özel kullanılan iğne yardımı ile kıl köklerine girilir ve elektrik akımı verilerek kıl köklerinin yanması sağlanır,kökü yanan kıl ise cımbız yardımı ile kökten çıkarılır. Bu işlem istenmeyen tüylerin hepsinde tek tek uygulanır. İğneli epilasyon uygulaması siyah,beyaz,kalın,ince farketmeksizin bütün renkte ve yapıdaki kılları yok etmede kullanılan en geçerli yöntemdir. Epilasyon işlemi sonrasında kıllarda çoğalma,yayılarak artma gibi durumlar kesinlikle yaşanmamaktadır. Her seansta kıllar belli oranda yok olarak tekrar çıkmaları engellenmiş olur. İğneli epilasyonu uygulayan kişilerin bu sistemin eğitimini almış ve tecrübe etmiş olmaları gerekmektedir. İşlemden önce kılların yapısı ve cilt yapısı detaylı bir şekilde analiz edilip danışanlara gerekli yönlendirme yapılması oldukça önemlidir. Aynı şekilde işlemden sonraki aşamada da gerekli bilgiler ve bakımlar danışana aktarılarak destek sağlanmalıdır. İğneli epilasyon işleminden sonra uygulama bölgesinde minimal şekilde kabuklanmalar oluşabilir bu çok normal bir durumdur. Gereken bakımlar yapıldığı zaman cilt daha kolay iyileşir ve diğer seansa hazır hale gelir. İğneli epilasyon işleminde kıllar seans esnasında yandıkları ve cımbız yardımı ile yanan kıllar temizlendiği için anında tüysüz görüntüye kavuşulur. Seanslar arasında yaklaşık 10 günlük bir zaman gerekir. Kılların çıkma durumu kıl yapısına veya hormonlara bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. İğneli epilasyon işleminden sonra çıkmaya başlayan kıllar kesinlikle kökten alınmamalıdır. Mecbur kalınan durumlarda sadece yüzeysel kısaltma işlemi yapılabilir. Epilasyon uygulaması geçici yöntemlerin aksine sonuca odaklı bir sistemdir. Lazer epilasyonun görmediği beyaz ve açık renkli tüyleri yok etmek için kullanılan en etkili yöntemdir. Sıklıkla iğneli epilasyon yapılan bölgeler kadınlarda; çene,bıyık,favori,alın,yanak,kaş üstü,kaş ortası,göbek,kollar,bacaklar ve bikini bölgesidir. Erkeklerde ise elmacık,boyun,ense,omuz,kaş ortası,kaş üstü gibi bölgelerdir.
İğneli epilasyon işleminden sonra cildi korumak adına güneşle temas etmemek gerekmektedir ve hem yaz hem de kış dönemlerinde mutlaka güneş koruyucu ürünler ile korunmalıdır. Güneşlenip bronzlaştıktan sonra iğneli epilasyon uygulaması yapmakta sakınca yoktur fakat ciltte hassasiyet oluşabileceği için güneş gördükten bir kaç gün sonra işlem yapmakta fayda vardır. Epilasyon işlemi kanser hastalarında,kalp pili taşıyanlarda,deri hastalıklarında,uçuk problemlerinde uygulanmamaktadır.
İğneli epilasyon uzmanı hijyenik koşullarda işlem yapmalı ve işlem öncesi ve sonrasında gereken bakımları danışanlara uygulamalıdır. İşlemden önce işlem yapılacak bölge mutlaka dezenfekte edilmelidir. İşlem yapılacak ortamın da hijyenik koşullara uygun olması çok önemlidir. İşlemden hemen sonra uzman kişi işlem bölgesine gerekli bakımları yapmak ,devamında uygulanacak bakımları da danışanına iletmek zorundadır.
Epilasyon yapılan bölgenin nemi ne kadar iyiyse alınacak sonuç da o kadar etkili olacaktır. Aynı zamanda nemli cilt yapısına sahip kişiler seanslar sonrasında daha az komplikasyonla karşılaşmakta ve ciltleri daha hızlı iyileşmektedir.
İğneli epilasyonun etkili olmasındaki sebeplerden birisi kılın köküne direkt girilerek aynı esnada elektrik akımı ile yakılmasıdır. Cımbız yardımı ile yanan kıl kökten çekilerek uzaklaştırılır. Eğer kıl kökü yanmamış ise cımbız ile çekmemek ve aynı kıl köküne girerek tekrar yakmak gerekebilir. Bir kıl köküne en fazla 2 defa girerek yakmak gerekir. Kıl köküne 2 defadan fazla girilmemelidir. Kıl kökü çok güçlü ve kolay yanmıyor ise daha fazla hassasiyet yaratmamak adına o kıla işlem yapmayı bırakmak gerekir.
İğneli epilasyon hakkında detaylı bilgi alabilmek,işleme uygun olup olunmadığını öğrenmek,cilt yapınızı,kıl tipinizi analiz ettirebilmek adına uzmana mutlaka danışarak ön görüşme yapmanız sağlıklı olacaktır.
Ergenlik dönemindeki gençlerde de rahatlıkla uygulanabilen iğneli epilasyon işlemi kısa sürede sonuç verir ve uzun süreler uğraşma derdinden kurtarmış olur. Kadınlarda hormonlara veya kullanılan bazı ilaçlara bağlı olarak özellikle yüz bölgesinde normalden fazla kıllanma oluşabilir. Bu durumdan şikayetçi olan kişilerin çoğu bir an önce kurtulmak adına geçici yöntemleri denemekteler. Ağda,ip,cımbız gibi yöntemlerle tek seferde kurtulduklarını düşünerek bu tarz geçici yöntemlere başvururlar. Bu geçici yöntemler hem kıl köklerini güçlendirir hem de yayılarak çoğaltabilir ve sonu gelmeyen bir şekilde sürekli daha fazla uğraşarak almak zorunda kalırlar. Bu tür şikayetleri olan danışanlarımıza iğneli epilasyon yaptığımızda ilk seanstan itibaren rahat hissettiklerini ve sonuca yaklaşacaklarından emin olduklarını dile getirmektedirler.
Bazı durumlarda ağda ile alınan bölgelerde lekelenme sorunları ile karşılaşılabiliyor,iğneli epilasyonda ise böyle bir problem söz konusu değildir. İğneli epilasyondan sonra işlem bölgesinde kızarma,hafif bir ödem görülmektedir. İşlemin ertesi günü kabuklanmalar görülebilir,gerekli bakımlar uygulandığında ise kabuklar sağlıklı bir şekilde iyileşir ve hiç bir işlem yapılmamış gibi bir görüntü oluşur,cilt normal haline döner.
Yaklaşık 16 yıldır sonuç odaklı çalışarak iğneli epilasyon hizmeti vermekteyiz. Tüylerinizden kolay bir şekilde kurtulmak istiyorsanız kliniğimizden ücretsiz ön görüşme randevusu alabilirsiniz.